آوریل 25, 2024
مشهورترین نویسندگان ایرانی

معرفی 10 مورد از مشهورترین نویسندگان ایرانی

قصه‌نویسی به‌شیوه غربی در ایران تقریباً همزمان با شروع مدرن‌سازی این کشور پا گرفت. البته پیش از آن و در عصر قاجار و به‌ویژه با شروع جریان مشروطه‌خواهی در ایران، اولین تلاش‌ها برای نوشتن رمان و قصۀ کوتاه در ایران شروع شده بود. با مجله بنوبوک همراه باشید تا به معرفی 10 مورد از مشهورترین نویسندگان ایرانی بپردازیم.

پیشینۀ ترجمۀ آثار داستانی غربی به فارسی به دوره ناصرالدین شاه برمی‌گردد. در دوره قاجار نثر فارسی کم‌کم به سادگی می‌گراید و زبان مردم کوچه و بازار به‌تدریج وارد شعر و نثر فارسی می‌شود.

ترجمۀ عبداللطیف تسوجی از «هزار و یک شب» و ترجمۀ میرزا حبیب اصفهانی از کتاب «سرگذشت حاجی بابای اصفهانی» جیمز موریه از نخستین نمونه‌های ساده‌سازی نثر نوشتاری و ادبی فارسی است. همچنین باید به نخستین آثار داستانی‌ای اشاره کرد که در عصر قاجار به‌شیوه رمان‌ها و قصه‌های کوتاه غربی نوشته شدند، که البته این آثار هنوز با متر و معیارهای داستان‌نویسی غربی فاصله داشتند و اگرچه به آن نزدیک بودند اما هنوز مانده بود تا رمان و قصۀ کوتاه در ایران شکل ببندد و به‌صورت تجربه‌های ادبی جدی مطرح شود.

از نمونه‌های تلاش‌های اولیۀ ایرانیان برای قصه‌نویسی به‌سبک غربی می‌توان به کتاب «سیاحتنامۀ ابراهیم بیگ» زین‌العابدین مراغه‌ای اشاره کرد. در این نوع آثار اما بیشتر دغدغۀ طرح انتقادی مسائل اجتماعی و فرهنگی و سیاسی ایران عصر قاجار مطرح است تا توجه به فرم و ساختار و ویژگی‌های ادبی و زیبایی‌شناختی.

علی‌اکبر دهخدا نیز در «چرند و پرند» با کاربرد گسترده زبان عامیانه و راه دادن مردم عادی به متن نوشته‌های طنزآمیزش یکی از چهره‌های تأثیرگذار بر شکل‌گیری قصۀ معاصر ایرانی بوده است.

اما اولین بار این محمدعلی جمالزاده بود که رسماً و به‌صورت تئوریک، ضرورت ساده‌شدن نثر ادبی فارسی و نوشتن قصه و رمان به‌شیوه اروپایی را مطرح کرد و در مجموعه داستان «یکی بود یکی نبود» قصه‌هایی به همین شیوه ارائه داد و پدر داستان‌نویسی ایران و پدر داستان‌ کوتاه در زبان فارسی لقب گرفت.

تقریباً در همان دوره انتشار «یکی بود یکی نبود» جمالزاده بود که مرتضی مشفق کاظمی رمان «تهران مخوف» را نوشت که ابتدا به‌صورت پاروقی در روزنامه «ستاره ایران» و بعداً به‌صورت کتاب منتشر شد.

رمان «تهران مخوف» مشفق کاظمی را اولین رمان اجتماعی ایران می‌دانند و «یکی بود یکی نبود» جمالزاده را اولین مجموعه داستان کوتاه ایرانی که به‌شیوه غربی نوشته شده است. این دو کتاب همزمان با شروع مقدمات مدرنیزاسیون در ایران و ورود ایران به عصر مدرن پدید آمدند. بعد از آن قصه‌نویسی در ایران شکلی جدی به خود گرفت و کم‌کم رمان و داستان کوتاه در کنار شعر، که از دیرباز در ادبیات ایران دست بالا را داشت، به اشکال ادبی پُرطرفدار تبدیل شدند و مخاطبان فراوانی در ایران پیدا کردند.

در ادامه ده نفر از مهمترین و معروف‌ترین نویسندگان معاصر ایران را معرفی می‌کنیم، با این توضیح که این ده تَن فقط تعدادی از بهترین و مهمترین و معروف‌ترین نویسندگان ایران‌اند نه تمام‌شان.

محمدعلی جمالزاده

سید محمدعلی موسوی جمالزاده اصفهانی، متولد 1270 در اصفهان و درگذشته به‌سال 1376 در ژنو، به‌عنوان بنیانگذار و پدر داستان کوتاه فارسی و نیز پدر داستان‌نویسی ایران قلمداد می‌شود.

جمالزاده فرزند سید جمال‌الدین واعظ اصفهانی، از علمای آزادی‌خواه مشروطه، بود. مجموعه داستان «یکی بود یکی نبود» او میوه درختی‌ست که بذر آن در دوره قاجار و عصر مشروطه و با نخستین زمزمه‌های تجددخواهی کاشته شد. «یکی بود یکی نبود» تلاش‌هایی را که در عصر قاجار برای ساده‌کردن نثر فارسی، راه‌دادن زبان و فرهنگ مردم عادی به ادبیات و نیز گشودن درهای ادبیات به روی مسائل اجتماعی و سیاسی صورت گرفت در پشتِ سر داشت و با چنین پشتوانه‌ای و نیز به‌یُمنِ آگاهی جمالزاده، هم به قصۀ جدید غربی و هم به فرهنگ و زبان و اصطلاحات عامیانۀ مردم ایران، نوشته شد.

مجموعۀ «یکی بود یکی نبود» همچنین به‌خاطر مقدمه‌ای که جمالزاده بر آن نوشت اهمیت دارد. جمالزاده در این مقدمه، که می‌توان آن را یک مانیفست درباب ضرورت تحول بنیادین در نثر آثار ادبیِ فارسی به حساب آورد، از ضرورت ساده‌شدن نثر ادبی و رو آوردن ادبای ایرانی به نوشتن رمان و داستان کوتاه سخن می‌گوید و از ضرورت آوردن سخنِ نو و زدودن غبار کهنگی از ادبیات فارسی.

قصه‌های رئالیستی جمالزاده در مجموعۀ «یکی بود یکی نبود»، با زبان ساده و شیرین و تیپ‌هایی از قشرهای گوناگون جامعۀ ایران و کاربرد زبان هرکدام از این تیپ‌ها در داستان، خود گواه نگرشی‌ به ادبیات‌اند که جمال‌زاده در مقدمۀ این کتاب آن را مطرح کرده است.

از دیگر آثار جمالزاده می‌توان به کتاب‌های «دارالمجانین»، «صحرای محشر»، «آسمان و ریسمان»، «سر و ته یک کرباس»، «قصۀ ما به سر رسید» و «قصه‌های کوتاه برای بچه‌های ریش‌دار» اشاره کرد. از او همچنین کتاب خاطراتی با عنوان «خاطرات سید محمدعلی جمالزاده» به‌کوشش ایرج افشار و علی دهباشی منتشر شده است.

کتاب «یکی بود یکی نبود» و نیز «خاطرات سید محمدعلی جمالزاده» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/1520711

https://www.bennubook.com/book/16566

صادق هدایت

جمالزاده گشاینده راه نو در نثر فارسی بود اما خود با احتیاط قدم برداشت و آن‌قدرها در نوآوری پیش نرفت که بنیان‌های ادبیات فارسی را یکسره زیر و زبر کند. این صادق هدایت بود که کمی بعد از او چنین کرد و چشم‌اندازی را که جمالزاده گشوده بود گسترش داد و به آن عمق بخشید.

صادق هدایت، متولد 1281 در تهران و درگذشته به‌سال 1330 در پاریس، معروف‌ترین نویسنده ایرانی در جهان است و دلیل اصلی شهرت جهانی او نیز رمان «بوف کور» است؛ کتابی که هم یکی از مهمترین آثار داستانی ایرانی‌ست و هم تحسین بعضی از مهمترین و بزرگترین شاعران و نویسندگان جهان، نظیر اوکتاویو پاز و آندره برتون و آلبرتو موراویا، را برانگیخته است.

هدایت هم در زمینۀ داستان رئالیستی و هم در زمینۀ داستان مدرن آثاری ارزنده از خود به جای گذاشت. او در آثارش انسان را با پیچیدگی‌ها، تنهایی‌ها و هراس‌ها و کابوس‌ها و ناکامی‌هایش به تصویر می‌کشد و همچنین از فقر، جهل و عقب‌ماندگی می‌نویسد. او همچنین طنزپرداز قهاری‌ست و این قریحۀ خود را در کتاب «وغ‌وغ‌ساهاب» و «توپ مرواری» به‌خوبی نشان داده است.

از مهمترین آثار هدایت، به جز «بوف کور»، می‌توان به مجموعه داستان‌های «سگ ولگرد»، «سه قطره خون» و «سایه و روشن» اشاره کرد.

بر اساس بعضی آثار هدایت فیلم هم ساخته شده که از آن میان می‌توان به فیلم «داش آکل» به‌کارگردانی مسعود کیمیایی، که براساس قصۀ «داش آکل» هدایت ساخته شده، و نیز فیلم «بوف کور» به‌کارگردانی کیومرث درم‌بخش اشاره کرد.

کتاب‌های «سه قطره خون»، «سگ ولگرد»، «زنده‌بگور» و «وغ‌وغ‌ساهاب» صادق هدایت را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/14583

https://www.bennubook.com/book/158114

https://www.bennubook.com/book/14655

https://www.bennubook.com/book/14659

بزرگ علوی

از دیگر پیشگامان داستان‌نویسی نُوین ایران یکی هم بزرگ علوی است. سید مجتبی آقابزرگ علوی، معروف به بزرگ علوی و آقابزرگ علوی، متولد 1283 در تهران و درگذشته به‌سال 1375 در آلمان، از نویسندگانی‌ست که همراه با صادق هدایت و گروهی دیگر از ادبای نوآور و نوجوی ایرانی در مدرن‌شدن ادبیات ایران سهمی به‌سزا دارد. او همچنین از اعضای گروه سوسیالیستی «پنجاه و سه نفر» و از بنیانگذاران «حزب توده ایران» بود.

علوی قصه‌گویی قهار است و رمان «چشمهایش» اوج قصه‌نویسی او و معروف‌ترین و محبوب‌ترین و پُرفروش‌ترین کار اوست؛ رمانی هم عاشقانه و هم سیاسی، با روایتی پُرکشش و مبتنی بر تعلیق و معما.

بعضی آثار بزرگ علوی از نمونه‌های موفق ایرانیِ داستان معمایی است. او در این آثار از شگردهای داستانهای پلیسی – معمایی برای نقل داستان استفاده کرده و رمان «چشمهایش» از نمونه‌های موفق آثاری از این دست است.

از دیگر آثار بزرگ علوی می‌توان به مجموعه داستان «چمدان» اشاره کرد.

رمان «چشمهایش» و مجموعه داستان «چمدان» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/102503

https://www.bennubook.com/book/157490

صادق چوبک

صادق چوبک، متولد 1295 در بوشهر و درگذشته به‌سال 1377 در برکلی، را نویسنده‌ای ناتورالیست دانسته‌اند. دلیلش هم توجه چوبک در آثارش به غرایز حیوانی آدمی‌ست.

چوبک نویسنده‌ای‌ست تلخ که در قصه‌هایش اعماق جامعه را می‌کاود و از طبقات محروم جامعه و آدم‌هایی می‌نویسد که در محیطی سراسر پلشتی و تیرگی در لجن دست‌وپا می‌زنند و نیز از بچه‌ها و زن‌هایی که فقر و جهل و باورهای خرافی، آن‌ها را به تباهی و فلاکت و سرنوشتی تلخ می‌کشاند.

رمان «سنگ صبور»، که رمانی با راویان متعدد است، یکی از بهترین آثار صادق چوبک و نیز یکی از رمان‌های مهم ادبیات داستانی معاصر ایران است.

از دیگر آثار مهم و معروف صادق چوبک می‌توان به مجموعه داستان‌های «انتری که لوطیش مرده بود» و «خیمه‌شب‌بازی» و رمان «تنگسیر» اشاره کرد.

از رمان «تنگسیر» صادق چوبک فیلمی به‌کارگردانی امیر نادری و با بازی بهروز وثوقی ساخته شده است.

مجموعه‌ داستان‌های «انتری که لوطیش مرده بود» و «خیمه‌شب‌بازی» و رمان «تنگسیر» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/1520519

https://www.bennubook.com/book/16009

https://www.bennubook.com/book/151955

سیمین دانشور

سیمین دانشور، متولد 1300 در شیراز و درگذشته به‌سال 1390، نخستین زن داستان‌نویس ایرانی است. دانشور از کودکی در محیطی فرهنگی رشد کرد. پدرش کتابخانه‌ای پُروپیمان داشت و با کتابفروش‌های مهم شیراز آشنا بود و این عاملِ آشنایی دانشور با کتاب و ادبیات ایران و جهان شد.

دانشور اولین مجموعه داستانش را، با عنوان «آتش خاموش»، به تشویق مرتضی کیوان جمع‌آوری و منتشر کرد. بعدها آموزه‌هایش را در زمینۀ قصه‌نویسی در دوران تحصیل زیبایی‌شناسی در دانشگاه «استنفورد»، با شرکت در کلا‌س‌های نویسندگی خلاقِ والاس استگنر، نویسنده امریکایی، تکمیل کرد.

رمان «سووشون» مهمترین اثر داستانی سیمین دانشور و از رمان‌های پرفروش و محبوب ایرانی است؛ اثری پُرکشش، رئالیستی و تراژیک که دانشور در آن تصویری از شیرازِ دوران اشغال ایران توسط متفقین ارائه می‌دهد. زری، شخصیت اصلی این رمان که داستان از زاویۀ دید سوم‌شخصِ محدود به ذهن و دیدِ او روایت می‌شود، یکی از به‌یادماندنی‌ترین شخصیت‌های داستانی رمان فارسی است.

رمانهای «جزیرة سرگردانی» و «ساربان سرگردان» و مجموعه داستانهای «شهری چون بهشت» و «از پرنده‌های مهاجر بپرس» از دیگر آثار داستانی سیمین دانشور هستند.

رمان‌های «سووشون»، «جزیره سرگردانی»، «ساربان سرگردان» و مجموعه داستان «شهری چون بهشت» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/143412

https://www.bennubook.com/book/153493

https://www.bennubook.com/book/118369

https://www.bennubook.com/book/157541

ابراهیم گلستان

ابراهیم گلستان، متولد 1301 در شیراز، هم‌سن‌وسالِ تاریخ ایران مدرن است و یکی از نویسندگان منحصربه‌فرد ایرانی که شیوه‌اش در قصه‌نویسی شبیه شیوه دیگر هم‌عصران و هم‌نسلانش نیست. تصویر، نثرِ موزون و آهنگین و معماری دقیق و حساب‌شده عناصری‌اند که تکنیک داستان‌های گلستان را شکل می‌دهند؛ داستان‌هایی انتقادی که نشانگرِ بی‌ترکیبی‌های دنیای نوسازی‌اند که به‌طرزی ناساز نو شده بود.

در قصه‌های ابراهیم گلستان شاهد زندگی نسلی هستیم که گویی راه را اشتباه رفته و به آنچه در سر داشته نرسیده است. گلستان تصویرگر بدفهمی‌ و غلط‌فهمی و نیز تصویرگر روزگار گذار از سنت به مدرنیسم و تقابل سنت و تجدد و ابهام‌ها و تردیدها و سردرگمی‌های برآمده از روزگارِ گذار است.

داستان‌های ابراهیم گلستان، هم نشان از تسلط او بر نظم و نثر کلاسیک فارسی دارد و نشان از شناخت او از داستان مدرن غرب. او می‌گوید که در داستان‌هایش از بوستان سعدی تأثیر گرفته است.

گلستان، جدا از ادبیات، در عالم سینما نیز پیشرو و تک‌رو بود. در سینمای مستند خوش درخشید و با فیلم داستانی «خشت و آینه» خود را به‌عنوان فیلمسازی نامتعارف به سینمای ایران معرفی کرد.

گلستان شش کتاب در حوزه داستان منتشر کرده است که عبارتند از: مجموعه داستان‌های «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «جوی و دیوار و تشنه» و «مد و مه»، داستان بلند «خروس» و رمان «اسرار گنج دره جنی».

در سال‌های اخیر گزیده‌ای از قصه‌های گلستان در کتابی با عنوان «در گذار روزگار» بازچاپ شده و نیز داستان بلند «از روزگارِ رفته حکایت» او، که از آثار مهم ادبیات داستانی ایران است و پیش‌تر در مجموعۀ «مد و مه» چاپ شده بود، به‌صورت کتابی مستقل به چاپ رسیده است.

کتاب‌های «در گذار روزگار»، «آذر، ماه آخر پاییز»، «از روزگار رفته حکایت» و «اسرار گنج دره جنی» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/8096

https://www.bennubook.com/book/8097

https://www.bennubook.com/book/262

https://www.bennubook.com/book/265

غلامحسین ساعدی

غلامحسین ساعدی، متولد 1314 در تبریز و درگذشته به‌سال 1364 در فرانسه، نویسنده‌ای‌ست که او را به‌عنوان پیشگام رئالیسم جادویی در ایران می‌شناسند. ساعدی مجموعه داستان «عزاداران بیل» را، که قصه‌های آن را اولین نمونه‌های ایرانی رئالیسم جادویی می‌دانند، زمانی نوشت و منتشر کرد که رئالیسم جادویی در ایران هنوز گُل نکرده بود.

ساعدی در آثارش از ترس‌های آدمی و از آدمیانِ تحت سیطره ترس و اضطراب می‌نویسد و از وضعیت‌ها و امور ترس‌آور. او هول و هیولا و هیولاوَشیِ جهانِ معیوب را تصویر می‌کند و زندگی مردمی گرفتار جهل و خرافه و فقر و ظلم و محرومیت و هول و هراس و تنهایی و تشویش را به نمایش می‌گذارد.

دوتا از آثار مهم موج نوِ سینمای ایران، یکی فیلم «گاو» از داریوش مهرجویی و دیگری «آرامش در حضور دیگران» از ناصر تقوایی، با اقتباس از داستان‌های ساعدی ساخته شده‌اند. «گاو» اقتباسی از قصۀ چهارم کتاب «عزادارن بیل» است و «آرامش در حضور دیگران» اقتباسی از قصه‌ای به همین نام از کتاب «واهمه‌های بی‌نام و نشان».

همچنین داریوش مهرجویی فیلم «دایره مینا» را براساس داستانی بلند به نام «آشغالدونی» از غلامحسین ساعدی ساخته است. این داستان، قدیم‌تر در مجموعه‌ای با عنوان «گور و گهواره» و در سال‌های اخیر به‌صورت کتابی مستقل منتشر شده است.

از دیگر آثار داستانی ساعدی می‌توان به مجموعه داستان‌های «ترس و لرز» و «شب‌نشینی باشکوه» اشاره کرد.

ساعدی علاوه بر داستان، نمایشنامه و فیلمنامه هم می‌نوشت. سه تا از فیلمنامه‌های کوتاه او توسط حمید تبریزی در کتابی با عنوان «محال ممکن» گردآوری و در سال‌های اخیر تجدید چاپ شده‌اند و بعضی فیلمنامه‌های دیگرش هم به‌صورت کتاب‌های مستقل به چاپ رسیده‌اند.

نمایشنامۀ «چوب‌بدستهای وَرَزیل» از نمایشنامه‌های معروف غلامحسین ساعدی است.

کتاب‌های «عزاداران بیل»، «آشغالدونی»، «شب‌نشینی باشکوه»، «ترس و لرز»، «چوب‌بدستهای ورزیل» و «محال ممکن» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/122332

https://www.bennubook.com/book/156770

https://www.bennubook.com/book/2064

https://www.bennubook.com/book/452

https://www.bennubook.com/book/2010

https://www.bennubook.com/book/4979

محمود دولت‌آبادی

محمود دولت‌آبادی، متولد 1319 در روستای دولت‌آباد سبزوار، از بزرگترین و برجسته‌ترین نویسندگان رئالیست ایرانی است. دولت‌آبادی به‌ویژه به‌خاطر آن دسته از قصه‌‌هایش که وقایع‌شان در روستا اتفاق می‌افتد معروف است.

او اگرچه در بعضی از بهترین آثارش، مثل رمان‌های «جای خالی سلوچ»، «کلیدر» و داستان بلند «آوسنۀ بابا سبحان»، به زیست روستایی و مناسبات روستایی در ایران و خُلق‌وخو و تنش‌ها و مسائل مردم روستانشین می‌پردازد، اما روستا در آثارش عرصه‌ای‌ست بس فراخ‌تر از آنچه می‌نماید. او از روستا جهانی می‌سازد برای طرح مسائل، تنش‌ها، شکاف‌ها و بحران‌های عمیقاً انسانی، اجتماعی و اقتصادی که آدمیزاد در هرکجای این کره خاکی، چه روستا و چه شهر، با آن‌ها مواجه است.

در اوایل دهۀ 50 خورشیدی مسعود کیمیایی فیلم «خاک» را بر اساس داستان بلند «آوسنۀ بابا سبحان» دولت‌آبادی ساخت. این داستان، هم به‌صورت کتابِ مستقل منتشر شده و هم در مجموعه‌ای با عنوان «کارنامه سپنج» که مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه و بلند دولت‌آبادی است.

رمان‌های «جای خالی سلوچ» و «کلیدر» از معروف‌ترین، محبوب‌ترین و مهم‌ترین آثار دولت‌آبادی‌اند. از دیگر آثار او می‌توان به رمان سه‌جلدیِ «روزگار سپری‌شده مردم سالخورده» و رمان «سلوک» اشاره کرد. این رمان‌ها و همچنین مجموعۀ «کارنامه سپنج» دولت‌آبادی را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/115386

https://www.bennubook.com/book/107424

https://www.bennubook.com/book/150027

https://www.bennubook.com/book/114740

https://www.bennubook.com/book/120332

https://www.bennubook.com/book/10207

بهرام صادقی

بهرام صادقی، متولد 1315 در نجف‌آباد اصفهان و درگذشته به‌سال 1363 در تهران، استاد کُمدی سیاه و استاد خلق قصه‌هایی‌ست که با عدم قطعیت‌شان همه‌چیز، از جمله ساختار و تکنیک‌ داستان‌های کلاسیک، را به بازی می‌گیرند. از این منظر، صادقی را می‌توان پیشگام داستان پُست‌مدرن در ایران به‌حساب آورد، آن هم در دوره‌ای که حرفی از پُست‌مدرنیسم در اینجا نبود.

بهرام صادقی در داستان‌های مجموعۀ «سنگر و قمقمه‌های خالی»، که در دهه‌های 30 و 40 خورشیدی نوشته و بعداً در این مجموعه منتشر شده‌اند، در کسوت نویسنده‌ای بسیار جلوتر از زمانۀ خود ظاهر می‌شود؛ نویسنده‌ای خلاق با طنزی هوشمندانه و تکنیک‌ها و شیوه‌های بدیع در قصه‌نویسی.

صادقی در داستان‌هایش با طنزی سیاه و نگاهی رندانه و موشکاف، از مردمِ شهرنشین و تنهایی‌ها و اضطرابهای آنها، روزمرگی‌ها و تفریحات‌شان و از مرگ، جنون، بحران هویت، جامعۀ متأثر از مدرنیزاسیون، مردمِ سرخورده و مشوش در سالهای بعد از کودتای 28 مرداد 1332، کارمندانِ گرفتارِ ملال و دیگر مسائل انسان مدرن شهری سخن می‌گوید.

در کمدی سیاه صادقی همه چیز، از مناسبات و روابط عادی گرفته تا جنون و مرگ، دستمایۀ شوخی‌اند.

از صادقی تنها دو کتاب منتشر شده است که یکی همان مجموعه داستان «سنگر و قمقمه‌های خالی» است و دیگری رمان «ملکوت». براساس رمان «ملکوت» بهرام صادقی، خسرو هریتاش فیلمی به همین نام ساخته است.

کتاب‌های «سنگر و قمقمه‌های خالی» و «ملکوت» را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/9336

https://www.bennubook.com/book/1521688

احمد محمود

احمد اعطا معروف به احمد محمود، متولد 1310 در اهواز و درگذشته به‌سال 1381 در تهران، از نویسندگان سرشناس رئالیسم اجتماعی است. شهرت عمده محمود به‌واسطۀ رمان‌های او و به‌ویژه رمان «همسایه‌ها» است.

محمود در بسیاری از رمان‌هایش رویدادهای مهم سیاسی و اجتماعی ایران، مثل ملی‌شدن نفت و انقلاب و جنگ، را منعکس می‌کند و حوادث و شخصیت‌های رمان‌هایش را در متن این رویدادها قرار می‌دهد. او همچنین در آثارش تصویری واقع‌گرایانه از جنوب ایران به دست داده است.

از جمله آثار احمد محمود می‌توان به رمان‌های «داستان یک شهر»، «زمین سوخته»، «مدار صفر درجه» و «درخت انجیر معابد» اشاره کرد. این رمان‌ها را می‌توانید با رجوع به لینک‌های زیر به‌صورت آنلاین از سایت بنوبوک خریداری کنید:

https://www.bennubook.com/book/123398

https://www.bennubook.com/book/122776

https://www.bennubook.com/book/126047

https://www.bennubook.com/book/12449

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *